Οι καλύτεροι 5 προορισμοί για μοναχικά ταξίδια και οι χρυσοί κανόνες για να ταξιδεύετε μόνες με ασφάλεια!

2017-10-08

Πριν ξεκινήσουμε όμως να σου λέμε τους καλύτερους προορισμούς πρέπει να σου εφιστήσουμε την προσοχή σε κάποιους "χρυσούς κανόνες" που πρέπει να ακολουθείς όταν ταξιδεύεις μόνη. 

Κανόνας #1: Απέφυγε να δείχνεις σαν τουρίστρια και μάλιστα σαν μια τουρίστρια που έχει χαθεί. 

Κανόνας #2: Διάλεξε προσεκτικά τα ρούχα και το σακίδιό σου. Τα ρούχα σου καλό είναι να είναι μην τραβούν την προσοχή και να είναι άνετα και βολικά. Πάρε μαζί σου αθλητικά παπούτσια, ένα  παντελόνι με τσέπες με φερμουάρ, ένα άνετο μπλουζάκι και μην πάρεις μαζί σου (και κυρίως μη φοράς) ακριβά κοσμήματα ή ρολόι. Όσο για το σακίδιό σου, υπάρχουν, πλέον, "αντικλεπτικά" σακίδια, δηλαδή αυτά που το φερμουάρ είναι πίσω στην πλάτη σου κρυμμένο και δε μπορεί να ανοιγεί απο τον οποιονδήποτε προσπαθήσει να σε κλέψει χωρίς να το καταλάβεις. 

Κανόνας #3: Κράτα το τηλέφωνό σου "κρυμμένο". Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις (που είναι και το λογικό) για να δεις που βρίσκεσαι ή που θα πας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα φθηνό τηλέφωνο το οποίο θα κρατάς συνέχεια στο χέρι ή αποστήθισε τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις και βγάλε το τηλέφωνο μόνο όταν καθήσεις κάπου. Μην κυκλοφορείς στο δρόμο με αυτό, ιδίως αν είναι ακριβό. 

Κανόνας #4: Προγραμματίσου ! Κάνε σχέδια για το που θα πας το βράδυ. Η καλύτερη λύση είναι κάπου κοντά εκεί που μένεις για να αποφεύγεις τις βραδινές άσκοπες μετακινήσεις. Μην περπατάς σε σκοτεινούς δρόμους, μην πιείς πολύ, μην εμπιστευτείς κανέναν να σε πάει στο ξενοδοχείο σου. Να ξέρεις πάντα που μένεις και που βρίσκεσαι σε σχέση με το που μένεις.

Κανόνας #5: Μάθε φράσεις εκτάκτου ανάγκης στη γλώσσα του τόπου που βρίσκεσαι π.χ.  «βοήθεια», «φωνάξτε την αστυνομία».

Κανόνας #6 : Να επικοινωνείς συχνά με τους οικείους σου. Με όποιο τρόπο θέλεις (τηλέφωνο, e - mail, facebook κλπ). Κάποιος πρέπει πάντα να ξέρει που βρίσκεσαι ή που πηγαίνεις. 

Κανόνας #7: Οι φτηνότερες πτήσεις είναι σε «περίεργες» ώρες, γι αυτό προνόησε τη μεταφορά σου απο το αεροδρόμιο μέχρι το σημείο που θα μείνεις. Μην προγραμματίσεις - ας πούμε - να μεταφερθείς με shuttle bus ενώ δεν έχεις ελέγξει τις ώρες λειτουργίας του. Κινδυνεύεις να μείνεις στο αεροδρόμιο για πολλές πολλές ώρες ή, ακόμη χειρότερα σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης νύχτα και μόνη. 

Κανόνας #8:  Ακολούθησε το ένστικτο σου. Αν κάτι δεν σε κάνει να νιώθεις καλά ή σίγουρη ή ασφαλής, απομακρύνσου άμεσα.

Αφού μάθεις πρώτα απέξω τους πιο πάνω κανόνες, δες τους καλύτερους προορισμούς που σου προτείνω: 

Βαρκελώνη (Φωτογραφία: https://en.wikipedia.org)

Ρώμη (Φωτογραφία: https://en.wikipedia.org)

Ζυρίχη (Φωτογραφία: https://en.wikipedia.org)

Μάλτα

Κροατία